Започва приемът на документи за гимназиите

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

zapisvaneОт днес започва подаването на документи за участие в приема на ученици в държавните и в общинските училища за учебната 2016/2017 г. след завършен 7 клас.

Документите, които учениците подават в определените от РИО училища гнезда, включват: заявление за участие в класиране с подредени желания по образец, удостоверение за завършен 7 клас ( копие и оригинал), служебна бележка с резултатите от НВО с допълнителен модул, акт за раждане.

Когато детето кандидатства в друга област, трябва да носи и копие на служебната бележка за оценките от положените приемни изпити, когато кандидатстват в друга област, информира „Монитор“.

Ако се състезава за място в професионална гимназия пък, ученикът трябва да носи и копие на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар. Класирането се извършва електронно и списъците с приетите ученици на първи етап на класиране се обявяват до 27 юни 2016 г.Записването на приетите в първото класиране или подаването на заявления за участие във втори етап на класиране е от 28 до 30 юни 2016 г.

Повече информация може да се намери на сайтовете на съответните регионални инспекторати по образованието (РИО).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]