Студенти: Пернишкият университет мами, не дава дипломи!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Десетки студенти се оказаха без дипломи, седем години след шумното откриване на Европейския политехнически университет в Перник. ВУЗ-ът е обучавал студенти без да има програмна акредитация за част от специалностите си, съобщава bTV.

Николай Драгомиров и Галина Гергинова са сред тези студенти. Следвали година и половина в пернишката Алма матер срещу 750 лева на семестър. Преди 3 години Николай завършва магистратура по публична администрация, а Галина по управление на проекти. На финала получават уверения за защитена дипломна работа. Оттогава чакат дипломи.

„Това, което се случи, е една голяма лъжа, ние просто бяхме финансово измамени“, категорична е Галина.

Университетът се помещава на последните два етажа от сграда, която е и хотел, фитнес, и ресторант. От 7 години бъдещият дом на висшето училище стои недовършен.

Всъщност университетът никога не е имал акредитация в специалностите на Николай и Галина. А през 2013 г. губи всичките си акредитации и остава само с институционалната. „Професионалните направления бяха оценени отрицателно“, обясни Стоянка Кирева от Националната агенция за оценяване и акредитация.

В резултат МОН определя нулев прием на студенти от 2013 до 2016 г. От жалбите и писмата, които постъпват при нас, очевидно университетът е продължавал да приема студенти“, посочи директорът на дирекция „Висше образование“ в МОН Мария Фъртунова.

Все пак има успешно дипломирали се – 121. От две години вузът е с нов собственик – италиански консорциум. Към днешна дата университетът има право да обучава по две направления – енергетика и информатика.

Новото ръководство твърди, че подготвя предложения към ощетените студенти, така че те все пак да получат образователна степен.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]