friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link - friendly link

Blog

Уважаеми родители,
Подготовката на вашето дете за кандидатстване след 7 клас е изпитание за цялото семейство, но най-вече за самия ученик. Усилията си струват, не само, защото то ще постъпи в по-добро училище, където ще получи средното си образование, но и защото самата подготовка е школа за неговата грамотност в последствие.

Тези съвети са насочени към вас и са споделен родителски опит:

1. Опитайте се сами да мотивирате вашето дете за полагане на труд сега, като свържете неговите усилия с радостта от видимия резултат после. Подготовката му наистина ще изисква доста усилия и жертви, много упоритост и постоянство, а без солиден и оправдан мотив това е почти винаги е невъзможно. Мотивацията е също нещо твърде индивидуално – трябва да я откриете сами. Много по-често сиговорете с детето за неговото бъдеще, като чертаете благоприятни перспективи за развитие и успехи. И все пак гледайте да не прекалявате, и да не сте досадни.

2. В началото на учебната година обсъдете с детето от кои свои досегашни занимания ще се наложи да се откаже. Всички ние сме убедени, че времето почти никога не достига. Необходимо е да убедите и вашия ученик, че времето, което до сега е отделяло да играе с децата пред блока, да стои по цели часове пред компютъра или да гледа телевизия, ще му трябва, за да се подготвя и упражнява по български език или математика. Не забравяйте обаче, чепрекалената амбициозност от ваша страна, може да има и обратен ефект, затова детето трябва да запази това, което му харесва най-много да прави. Не допускайте то да се преуморява, бъдете повече време заедно, но не да гледате заедно телевизия, а излезте навън сред природата. Знаем какво си мислите ….. !
……. Да, прави сте, наистина животът е напрегнат и динамичен, за нищо не остава време, но все пак трябва да се направят усилия и в края на учебната година по време на изпитите детето да бъде подготвено.

3. Имайте предвид, че учениците в седми клас нямат никакъв опит. Не си мислете, че те са големи и могат вече да взимат самостоятелни решения за бъдещето си.
Много пъти сме чували ….. „Тя е голяма, сама си учи, сама взима решения, не искам да й се меся …….” и т. н.
Бъдете до вашето дете и не оставяйте нещата на самотек или на произвола.

4. Знаете, че учениците в седми клас нямат голям учебен опит и това води след себе си доста затруднения при писането на преразкази на непознат текст, решаването на тестове, задачи и др. Не се опитвайтенасила и наведнъж децата да разберат всичко и да станат безгрешни вундеркини. Важното е ученикът да повярва в своите собствени възможности, да се научи да ги прилага и най-вече да му е забавно и интересно, когато сам разбере, че нещата не се случват от само себе се, а са негово дело.

5. Възможно е често да стигате до отчаяние – нищо да не се получава – текстовете, които пише вашето дете да изглеждат ужасно, да звучат наивно и да са пълни с правописни грешки. В такива случаи не издавайте тревогите си пред него, но и не крийте, че сте разочаровани. Резултатите ще дойдат, ако се работи упорито за отстраняването на грешките.

6. Стимулирайте детето да участва активно в уроците политература и математика в училище и във всички възможни извънкласни форми, където се работи в атмосфера, близка до изпитната ситуация – класни работи, олимпиади, пробни изпити. Ако липсват такива във училището, периодично си правете изпити в домашна обстановка.

7. През цялото време на подготовка мислете за физическото и психическото здраве на вашето дете, но не изразявайте често пред него загриженост. Трябва да знаете, че децата на тази възраст са доста издръжливи. Просто приготвяйте по-силна храна, снабдете се с витамини и след 3 – 4 часови занимания му предлагайте физически упражнения – плуване, разходка или просто почистване на стаята.

8. Обменяйте информация с други родители, но избягвайте честите разговори, защото те натоварват вашата психика – ще ви се струва, че вашето дете изостава и няма да успее. Пътят към успеха на вашето дете, минава през вашата стабилност и увереността която ще му дадете!

love doll swiss replica watches
Replica breitling navitimer Replicas Breitling replica Silverstone Tag Heuer Rolex Replica replica breitling professional Replica breitling superocean watches Replica rolex submariner band replica Hamilton Uk fake rolex for sale copy Best Quality Audemars Piguet Imitations