Реформи ли? Родители готвят зрелостници с по 1000 лева!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

roditeli-10Учебната година започна, а зрелостниците вече се подготвят за матурите, които им предстоят през май.

Университетите и частните школи предлагат разнообразни курсове, а цените за подготовка за държавен зрелостен изпит варират между 300 и 500 лева. Цените на пакет от обучение по два предмета пък могат да надвишат и 1000 лв.

И през тази година Алма матер ще готви не само кандидат-студенти, но и зрелостници с курсове „2 в 1“. Такива има по математика, като цената е 400 лева за 80 учебни часа, което прави 5 лв. на час, пресмята „Монитор“.

С 50 лв. отгоре е курсът за матура и изпит по химия. Той е 60 часа и се предлага в два варианта. Единият е интензивен – всеки ден от 28 януари до 6 февруари, а другият – всяка събота от 5 ноември до 4 март. Половин бон пък струва кандидатстудентският курс по биология. Той е насочен към доизграждане и затвърждаване на знанията, залегнали в учебното съдържание.

В Историческия факултет ще се провеждат два типа платено обучение – за подготовка за конкурсен изпит и за матура. Цената на кандидатстудентските курсове е 400 лв. Първият започва на 22 октомври, а вторият вече е започнал. Лекциите са съобразени с приетата програма за изпита по история на България. По време на курса младежите разработват 20 кандидатстудентски теми, които се проверяват и оценяват.

За матури готви и Факултетът по класически и нови филологии срещу 360 лв. Той предлага курс по английски в два варианта – десет съботи или като интензивна подготовка през ваканцията. За френски, италиански и испански пък уроците са от 31 март до 4 април, като цената е 210 лв.

Подготвителните курсове по български език са 550 лв. Уроците започват от 15 ноември. В програмата се включва проверка и рецензиране на две писмени работи по желание на всеки от участниците.

Школите предлагат различни варианти за подготовка за матурите. Курсовете по български език и литература могат да са веднъж седмично, като най- скъпата цена е 640 лв. за 104 учебни часа. Парите обаче могат да се платят на четири вноски. За интензивен курс парите вече стават около 720 лева. Там уроците са разделени на 3 модула.

Експресните уроци започват от края на март. Те са два пъти седмично, като зрелостниците ще имат 72 часа да се подготвят. Цената е 420 лв., но също може да се плати на две равни вноски. Частните школи предлагат оферти, в които обучението включва 150 учебни часа подготовка по математика и още толкова по български на обща стойност 1380 лева.

С ваучер в сайтовете за колективно пазаруване 15 часа подготовка за матура по английски излизат 58 лв. Така един час ще излезе 3,86 лв., при положение че уроците вървят средно по 15 лв. В цената влизат семинар и практика по писане на есета и писмени работи по формата на изпитите, разговорен тренинг и един пробен изпит с прогнозна оценка.

Датите за матурите отдавна са ясни – на 19 май и 22 май са изпитите за завършване за зрелостниците, както и тестовете за седмокласниците.

Критерии за оценяване на матура:

Вижте учебно-изпитната програма по:

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]