Приемът в математическите гимназии след 4 кл. с точки

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

uchenici-22Балообразуването за прием на ученици в пети клас в природоматематическите и математическите гимназии ще бъде с точки, а не с оценки. Това е залегнало в проекта на Министерството на образованието и науката, който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на МОН и касае приема през учебната 2017-2018 г. в природоматематическите и математическите гимназии.

В проекта са описани всички дейности за заявяване на броя ученици, за организиране на кандидатстването и за осъществяване на приема в гимназиите с математически и природоматематически профил.

За първи път балообразуването ще е с точки, а не както досега, като среден сбор от числови оценки. Балът ще се получава като сбор от броя точки от националното външно оценяване по математика и от средния успех след превръщането на оценките по изучаваните предмети в четвърти клас.

Ако ученикът е участвал в олимпиади или в състезание в областта на математиката, то броят точки, които е получил, също ще се включват в бала. Решението дали резултатът от участието на децата в олимпиади и състезания да се включва в балообразуването може да вземе само педагогическият съвет на съответното училище. Съветът ще може да определя коефициент, с който да бъде умножен резултатът от олимпиади или състезания.

Проектът може да се види в сайта на МОН, в раздела „Проекти на документи“.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]