Край на опашките за подаване на документи в СУ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Кандидат-студентите ще избегнат традиционните опашки за прием на документи, ако подадат бланките за кандидатстване в Софийския университет по интернет или чрез центровете за прием на документи в различни градове в страната.

През интернет кандидатите трябва да спазят три стъпки – да попълнят електронен формуляр на документа, да платят таксата си онлайн или по банков път и накрая да разпечатат на принтер картончето с важния за допускане до изпита входящ номер.

Другата възможност за избягване на опашките е подаването на документите през посредници, сключили договори с Алма матер – Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация и Националната асоциация за прием на студенти. Хиляди младежи използват услугата на подобни организации, защото така си спестяват разходите за път и хотел на кандидатите и им помагат да избегнат формалностите по подаването на бланки и формуляри. Центровете работят в различни градове в страната, като комисионата зависи от разстоянието до София. За най-близките градове като Перник услугата струва 7 лв., а за големи разстояния като София-Шумен излиза 25 лв. Ценоразписът е качен на сайта на СУ.  От администрацията предупредиха, че миналата година някои студенти са се оплакали от изкуствено завишени суми. На телефон 930 83 80 Софийският университет ще приема сигнали за нередности при приема на документи от други градове.

източник: в. Монитор

Може да кандидатствате по интернет [jbutton icon=“globe“ size=“medium“ link=“http://www.ebg.bg/su-admissions/page/index.faces“ newpage=“yes“]ТУК[/jbutton]

Откъде мога да подам документи за кандидатстване?

Специалности и балообразуване в Софийски университет 2011г.

Условия за кандидатстване в СУ за 2011Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]