Blog

Вероятно този въпрос мъчи повечето зрелостници. Сигурно се питате: “Какво да правя?”, “Да ходя ли на уроци?”, “Къде да намеря информация – може би в Интернет!?”, “Кой може да ми помогне?” или пък дори не се и замисляте, защото смятате да преписвате и сте сигурни, че ще успеете.

Отговора на всички тези въпроси или поне на част от тях е МНОГО УЧЕНЕ. Да, сигурно ви звучи познато и сигурно вече ви е писнало да го чувате, но колкото и да го отричате – това е единственият начин да си вземетематурите с хубави оценки и след това да се порадвате на студентския живот.

За съжаление нищо няма да научите нито в Интернет, нито с хленчене, нито по кафетата..

Спекулации относно броя на матурите и тяхното съдържание ще има винаги, но за да сте спокойни просто трябва да залягате над учебниците.

Колкото до частните уроци – да, струват пари, но ако смятате, че няма да се справите сами или просто ви трябва някой, който да ви “ръчка”, за да учите, не се колебайте и не се мотайте много дълго… все пак Матури 2015 наближават.

Също така не подценявайте себе и знайте, че всеки би могъл да се подготви и сам стига да има малко воля и самодисциплина и да си вземе няколко сборника с тестови задачи и правила.

В крайна сметка всичко зависи от вас!

Вижте датите за провеждане на Матури 2017г.

Вижте учебно-изпитната програма по:

Критерии за оценяване на матура:

[su_box title=”Допълнителни материали за подготовка за матура 2017 и кандидат-студенти 2017″ box_color=”#3337a5″ title_color=”#ffffff”]

[su_box title=”Тук може да намерите примерни тестове за Държавни Зрелостни Изпити (Матури).” box_color=”#4f8185″]