„Аз мога – тук и сега“ състезание по ИТ, 2018г.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Аз мога – тук и сега“ състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас

20 – 22 април 2018 година, гр. Девин

Иновативното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега” е насочено към всички ученици от 8 до 12 клас, които имат изявен интерес, както към информационни технологии, информатика така и притежават творчески заложби и умения в сферата на визуални изкуства.

Състезателната цел е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от 8 до 12 клас.

Формата под, която участват учениците в състезанието е индивидуална с изключение на категория „Програмиране“, в която участниците могат да се състезават в отбори като броят на членовете на един отбор е най-много три. Всеки ученик участва с придружението на ръководител. За ученици от 12 клас, навършили 18 години, не е задължително. Ръководителят може да бъде и родител на ученика. Задължителна е регистрацията в официалния уеб-сайт на състезанието и на ръководителя и на всички придружаващи – административни лица, родители, шофьори и т.н..!

Състезателните направления, в които учениците могат да вземат участие са „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове с Photoshop“, „Фотография“ (от 2012), „Програмиране“ (от 2013), „Front-end Development“ (от 2014) и „Linux системна администрация“ (от 2015).

Всички продукти разработени по време на състезанието се публикуват и архивират на официалният уеб-сайт на състезанието http://www.az-moga.bg/. Публикуваните материали са за обществено ползване, чрез декларация от авторите за безвъзмездно използване.

11086810_641477695952686_566420909_o

„Аз мога – тук и сега“

Условия и регламент

За да участвате в Национално състезание по Информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега” е необходимо да сте ученик от 8 до 12 клас в редовна форма на обучение през учебната 2017-2018 година и да заявите участие, чрез регистрация в платформата и заявка за уастие до 23:59 часа на 13 /петък/ април, 2018г.

Всеки ученик участва с придружението на ръководител – учител от съответното учебно заведение. Ръководителят може да бъде и родител и/или настойник на ученика. За ученици, навършили 18 години, не е задължително.

Ръководителите (и/или придружаващите/родители, административни и/или упълномощени лица, както и други – шофьори и т.н.) също е необходимо да заявят участие, чрез регистрационната форма на състезанието. Относно детайли, възникнали проблеми и т.н., моля пишете (registrator@az-moga.bg) ни и/или позвънете на 0897 87 99 80!

В състезателния ден е задължително участникът да има свой собствен преносим компютър (лаптоп), а за категория „Фотография“ – цифров фотоапарат /препоръчваме тип: дигитални огледално-рефлексни апарати (D-SLR) и при желание собствен преносим компютър (лаптоп) за обработка на заснетите кадри/. Участниците в категориите свързани с дизайн имат право да използват таблети за рисуване, а във „Видеоклип“ техника за заснемане на видео кадри – при нужда, но не е задължително.

Формата под която участват учениците в състезанието е индивидуална, с изключение на категориите „Програмиране“ и „Linux системна администрация“, в която участниците могат да се състезават в отбори като броят на членовете на един отбор е най-много три и не е задължително отборът да е от едно училище и клас. Отборът се обявява в деня на състезанието пред квесторите и журито.

Софтуерът, с който участниците разработват продукта по заданията, е по избор. Всеки участник носи отговорност за лицензионните права на инсталираните софтуерни приложения на собствения си преносим компютър (лаптоп).

В състезателният ден, участниците имат право да напускат залите, без да изнасят преносимите си компютри (лаптопи), на които работят, както и да внасят устройства за пренасяне на информация флашки, оптични устройства за пренос на данни и др. Ръководителите и др. лица не се допускат вътре в състезателните зали!

Домакин на състезанието`18

„Аз мога – тук и сега“ се провежда в град Девин (през 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017) , сърцето на Родопите, а домакин на състезанието е перлата, 4 звездния SPA & WELLNESS комплекс ИСМЕНА.

Цената на нощувка със закуска, обяд и вечеря т.е. за 1 ден е 50,00 лева на участник /ученик, учител, ръково/ или общо за престоя през цялото състезание (пълен пансион) е 100,00 лева. Закуските са на блок маса, обядът е сандвич /месни и безмесни/, а вечерите са ястия по избор на участниците – месни и безмесни. Нощувките се заплащат на място в град Девин и се издават фактури с възможност поотделно за нощувка, храна и транспорт.

Домакините предлагат и възможност за предварително заплащане, чрез банков превод – това улеснява настаняването в деня на пристигане. Препоръчително е групи с над 5 участника да използват банково плащане! Заплатилите по банков път приоритетно се настаняват в комплекс Исмена според наличните свободни места и капацитет. За детайли, моля свържете се с нас!

Моля да се свържете с екип организция по всички въроси:
 0897 87 99 80;  0877 27 39 99;  0894 36 60 58

Изхранването за закуска и вечеря е на предварително изготвено меню, а обядът е сандвич. Всички блюда ще бъдат съобразени с предварително заявеното желание на участника относно предпочитанието за месни и безмесни храни.

При по-голям брой заявили участие в състезанието от капацитета на SPA & WELLNESS комплекс ИСМЕНА ще използваме още един хотел за настаняване, като запазваме идентични условия с тези от SPA & Wellness Исмена! Хотелът е 5 /пет/ звезден и се намира в центъра на град Девин и на не повече от 700-800 метра от Исмена – СПА Хотел Орфей*****.

Както обикновено екипът на „Аз мога – тук и сега“ е пряко ангажиран с настаняването на всички участници.

Участниците ще могат безплатно да ползват следните спа-услуги: плувен басейн с минерална вода, джакузи, шоков басейн, парна баня, сауна, зона за релакс, фитнес, солариум и други.

Разберете повече за СПА Комплекс Исмена: www.ismena.bg

Жури:

Оценяващата комисия във всяка категория се състои от двама изявени професионалисти в съответната област.

Журито съставя състезателните задачи, по които работят участниците, така както и съответните критерии. Експертите проверяват и оценяват предадените работи по обявените в деня на състезанието критерии.

Всеки участник има право да получи устно разяснение и консултация от журито за поставената му оценка. След края на състезанието в сайта се обявява цялостно класиране с оценките на членовете на журито.

Ментори:

По време на състезателния ден ще присъстват доказани експерти за всяка една категория, които ще бъдат предварително обявени и представени. Всеки един участник има право да се консултира по зададената задача с тях.

Менторите участват при необходимост от допълнително мнение при оценяването и класирането на участниците.

Критерии и условия:

Критериите и условията за всяка състезателна категория мжоете да намерите в подстраниците на сайта.

Награди:

Състезатели класирали се на призови места ще получат парично-предметни награди и…

Бъди PROактивен и можеш освен състезанието (призово място) то да спечелиш и най-важното, а именно контакти и възможност за стаж, а защото не и работа (след 12 клас) в някоя от водещите компании в областта на ИТ, реклама, уеб, дизайн, маркетинг и т.н., чийто представители са сред журито, менторите и гостите на събитието…А ти МОЖЕШ ли? : )

Всички останали участници ще получат сертификати за участие, както и подаръци от приятелите/партньорите на събитието, които ще разберете на място.  🙂

Облекчен прием в партньорски ВУЗ-ове за победителите абитуриенти през 2017 година:

Методологията, оценяващите и организацията на „Аз мога – тук и сега” е призната за еталон в годините сред университетите в България, което ни дава възможност да имаме партньорски отношения, които позволяват на първенците абитуриенти да бъдат приемани без изпити и с привилегии в:

– ФМИ при Пловдивски Университет „П. Хилендарски“
– Технически Университет – София
– Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИбит), София
– Софтуерен Университет (SoftUni), Светлин Наков – София

*До края на месец март 2018 година този списък подлежи на актуализация!

ГРАФИК

20 АПРИЛ 2017 (петък)

10:00 — 18:00 пристигане и настаняване на участниците;
18:00 — 18:30 откриване на състезанието, представяне на методологията, критериите и журито (техническа конференция). Отворена дискусия с журито и участниците за разясняване на състезателния ден;
18:45 — 20:00 лекции по направления;
20:45 вечеря;

21 АПРИЛ 2017 (събота)

08:00 — 08:45 закуска;
09:00 — 10:00 настаняване по зали и обявяване на темите, условията и критериите за разработване по категории и обсъждането им с ръководителите;
10:15 — 18:00 участниците работят по поставените задания от журито в съответните категории;
11:00 — 15:00 лекции само за учители/ръководители;
13:00 обявяване на резултатите за категория „Презентация“ и класиралите се ТОП10, които продължават във финален етап;
15:00 финален етап за класираните в ТОП10 на категория „Презентация“;
18:30 — 19:30 среща с жури и ментори по категории;
20:45 вечеря;

22 АПРИЛ 2017 (неделя)

08:00 — 08:30 закуска;
08:45 — 09:30 закриване и награждаване на победителите;
10:00 отпътуване;
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]