Студентите над 55 искат да бъдат компютърно грамотни (видео)

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

treta-vazrastУчебната година в Националния български университет „Трета възраст“ беше открита преди няколко дни. Целта на структурата е осмисляне на живота чрез подпомагане на активността, физическото и психическото здраве и социалната реализация на хората от третата възраст.

По думите на доц. Ганчо Попов, който е ректор на университета, първото нещо, което хората над 55 години желаят, е компютър. На второ място – здравословно хранене и здравословен начин на живот.

„Навсякъде в света се обръща внимание на възрастните хора, единствено у нас пенсионерът е забравен“, каза Попов пред Bulgaria ON AIR.

Две от студентките на доц. Попов споделиха какво ги е накарало да се включат и да станат част от университета.

Теодора Тодорова посочи, че месечните пенсии на хората са толкова малки, нямат пари за изхранване, за битови нужди, камо ли да си позволят за занимания по интересите им.

Тодорова иска да се занимава на първо място с компютърна грамотност, психология, логика, правни консултации и ако е възможно – история на изкуството и културознание.

„В човешката природа е да надхвърля своите ограничения, затова реших да се запиша тук и да се боря“, казва 77-годишната Евгения Божиянова. „Чувствам се безкрайно неграмотна, че не мога да си служа с компютър и да влизам в интернет. Учила съм и езици, с които просто няма с кого да говоря. Бих се записала в някакъв курс, за да поддържам тези езици“, допълни тя.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]