„Аз мога – тук и сега“ състезание по чужди езици, 2017г.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„Аз мога – тук и сега“ национално състезание по чужди езици за ученици от 8 до 12 клас.

10 – 12 ноември 2017 година, гр. Девин

Идеята на надпреварата

Състезанието се провежда върху три основни компетентности в три етапа – слушане с разбиране („Интервю“), четене с разбиране („Тествай знанията си“) и създаване на текст („Изрази себе си в есе“).

Изпитните материали отговарят на актуалните международно признати и утвърдени сертификационни практики. Методологията на провеждане е съобразена с одобрените учебни програми по чужди езици, както за профилираните така и за непрофилираните паралелки в училище. Изпитните етапи са специално разработени за целите на националното състезание, като се обявяват в деня на състезанието и всяка година се разработват нови.

Една от целите на състезанието е да запознае в действие учениците с международно признатите и утвърдени сертификационни практики по чужди езици. Неотменна цел е и насърчаването на изучаването на чужди езици не само в училищата, но и извън тях и популяризирането на богатото езиково и културно разнообразие с цел повишаване нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство. Организатори на националното състезание по чужди езици са: „Аз мога – тук и сега“ и Езикови училища „Интелект“ – www.intellect.bg

Изисквания към участниците

Езикови училища „Интелект“ – www.intellect.bg

В Националното състезание по Чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога – тук и сега“ могат да участват ученици от 7 до 12 клас в редовна форма на обучение през учебната 2017-2018 година от цяла България, изучаващи английски, немски език, испански език и френски език, като първи или втори чужд език.

Формата под която участват учениците в състезанието е единствено и само индивидуална, както и само в една категория, като всеки един участник според това в кой клас е към настоящата учебна година попада в една от следните възрастови групи в категорията, която е избрал за участие: 7 – 8 клас, 9 – 10 клас и 11 – 12 клас.

Всеки ученик участва с придружението на ръководител – учител от съответното учебно заведение. Ръководителят може да бъде и родител и/или настойник на ученика. За ученици от 12 клас, навършили 18 години към датата на провеждане на състезанието – не е задължително придружението на ръководител.

Ръководителите (и/или придружаващите/родители, административни и/или упълномощени лица, както и други – шофьори и т.н.) също е необходимо да заявят участие, чрез регистрационната форма на състезанието. Относно детайли, възникнали проблеми и т.н., моля пишете на e-mail: registrator[-_@_-]az-moga.bg и/или позвънете на 0897 87 99 80 и/или 0877 27 39 99, сайт: www.az-moga.bg

Категории и възрастови групи

За изданието през 2017 година, състезателните категории са:
Английски език ?
Немски език ?
Испански език ?
Френски език ?

Всеки участник може да участва само в една категория, като според това в кой клас е към настоящата учебна година попада в една от следните възрастови групи: 7 – 8 клас, 9 – 10 клас и 11 – 12 клас.

Етапи на състезанието

1. „Изрази себе си в есе“ – Участниците в различните възрастови групи на категориите получават различни теми за разработване на писменна експозиция. Темата на есето ще бъде оповестена в деня на състезанието.

За различните възрастови групи в категориите има изисквания за приблизителния общ брой думи:
7 – 8 клас от 100 до 120 думи
9 – 10 клас от 180 до 220 думи
11 – 12 клас от 180 до 220 думи

Този етап се провежда през първия ден на състезанието след пристигането, настаняването и церемонията по откриване на състезанието. За целта е необходимо стриктно да следите графика на състезанието!

2. „Тествай знанията си“ – Участниците попълват тест за определяне на езикова компетенция. Въпросите към различните възрастови групи в категориите са както следва:
7 – 8 клас – 40 въпроса
9 – 10 клас – 50 въпроса
11 – 12 клас – 60 въпроса

Участниците разполагат с един астрономически час за работа след получаване на тестовете.

3. „Интервю“ – Само участниците, преминали първите два етапа с най-голям брой точки и са класирани в ТОП10 на състезанието в различните възрастови групи на категориите, са допуснати до устно изпитване, което се провежда под формата на събеседване/интервю.

Темата на събеседване е различна за всяка възрастова група на състезателните категории и се обявява след проверка на резултатите от етап 2. След обявяването на темите участниците класирани за етап 3, имат 2 астрономически часа в които могат да се консултират с ръководители и да се подготвят за финалния етап.

Критерии и оценяване:

За всеки етап участниците получават точки, като общият максимален брой точки за трите етапа е 100. За всеки етап mаксималният брой точки е, както следва:
етап 1 – 40
етап 2 – 40
етап 3 – 20

Оценяващите ще разясят методологията, както и критериите в детайл по време на техническата конференция, както и след крайното класиране по време на дискусия.

Експерти оценители – жури

Всяка категория има комисия от 2-ма члена, които са изявени специалисти в чуждите езици и по-конкретно в категорията на журиране. Оценяващите предварително събеседват и определят заданията за трите етапа, както и критериите за оценяване. Журито определя и крайното класиране!

Такса за правоучастие

За участието си в състезанието учениците, ръководителите и/или придружаващите ги НЕ заплащат такса за правоучастие! Всички материали, както и лекции/дискусии и т.н. са абсолютно безплатни.

Награди

Състезатели класирали се на призови места ще получат парично-предметни награди. Всички останали участници ще получат сертификати за участие, както и подаръци от приятелите/партньорите на събитието, които ще разберете на място 🙂

Домакин на състезанието`17

Аз мога – тук и сега се провежда в град Девин (през 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 и 2016) , сърцето на Родопите, а домакин на състезанието е перлата, 4 звездния SPA & WELLNESS комплекс ИСМЕНА.

Цената на нощувка със закуска, обяд и вечеря т.е. за 1 ден е 45,00 лева на участник /ученик, учител, ръково/ или общо за престоя през цялото състезание (пълен пансион) е 90,00 лева. Закуските са на блок маса, обядът е сандвич /месни и безмесни/, а вечерите са ястия по избор на участниците – месни и безмесни. Нощувките се заплащат на място в град Девин и се издават фактури с възможност поотделно за нощувка, храна и транспорт.

Както обикновено екипът на „Аз мога – тук и сега“ е пряко ангажиран с настаняването на всички участници.

Участниците ще могат безплатно да ползват следните спа-услуги: плувен басейн с минерална вода, джакузи, шоков басейн, парна баня, сауна, зона за релакс, фитнес, солариум и други.

Разберете повече за СПА Комплекс Исмена: www.ismena.bg

Организатори на националното състезание по чужди езици са: „Аз мога – тук и сега“ и Езикови училищаИнтелект“ – www.intellect.bg

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Сподели
 

[sg_popup id=8]